First of all, saya mau bagitahu kelas Biomacam bestttt saja.. kenapa?? sebab lecture kami best weii. Energetic and attractive. Nama lecturer Bio Dr. Patricia, but we just call her Dr Pat. Masa first lecture dengan Dr Pat aritu, teringat pula Sir Idris, Miss Mas, SIr Leirfos, Madam Juliah, Madam Rosnani, ada sorang lagi lecturer Bio masa di matriks dulu, tapi lupalah nama lecturer tu, sebab aku ni dari sem 1 sampailah ke sem 4 (btw, aku PDT dulu) Memang Sir Idris yang ajar, even lab. haha so memang kenal sangatlah dengan perangai dia tu. 

Tapi bersyukurlah juga sebab Sir Idris ajar 4 sem and dapat A setiap sem hahaha. Thanks Sir Idris! Back to our story. Basically, our lab today conducted by the lab assistant which is, Miss Jojina and mdm … hmm lupa pulaaa.

Walaupun eksperimen tu nampak macam mudah, tapi aku tidak pastilah samada aku buat tu betulkah salah. Tengoklah apa jadi esok. sebab kami diarahkan untuk memantau agar plate setiap hari, so kena tengoklah nanti.

Dr Pat hopefully tidak marah haha. sebab saya buat tiga agar plate sebab satu tu saya rasa confirm sudah salah haha. but the other two idk either it’s gonna be alright  or otherwise. Hopefully it’s gonna be okaylah kan. at least dapatlah aku tengok hasil kerja aku sendirikan, even sudah dibahagikan mengikut kumpulan masing-masing but each person going to do their own experiment. so setiap sorang dapat dua agar plate. except me yang sembarangan ambik lebih satu sebab salah buat . haha

Group aku ada 5 members, which is Aidil and Wan both from Sarawak, Hadif and Danish both Johor and i’m the only Sabahan in my group. Haha. Luckly our group ni satu kepala. so agak mudah buat kerja. not stressful at all.

Back to matriculation life’s, I think here much betterlah kalau cakap pasal lab. Sini even kalau Dr Pat tiada pun kami boleh masuk tengok hasil kerja kitaorang. Seingat aku dulu di matriks, kena siapkan eksperimen within 2 hours if i’m not mistaken.

But here, it’s totally different.

Ada satu benda yang aku menyesal sangat, pasal LAB COAT aku. masa packing barang aritu dekat matriks kenapalah boleh lupa masukkan lab coat dalam luggage. tapi saya tahu lab coat tu pergi mana haha. btw, hilang RM60.00 sebab terpaksa beli lab coat baru sini UPMKB. mahaii gila.

Okaylah . ngantuk pula esok ada kelas. Tidak mahu berulang lagi kisah aku lambat masuk kuliah. Nanti orang ingatkan aku ni kuat tidur padahal awal juga saya bangun pagi tadi pun. Just lack of informations saja sebab tu lambat masuk kelas.

Ni geng sya. Aidil namanya. Geng dr matriks dulu. Main volleyball pun sama-sama haha

Advertisements