Starting school? Apalah bendanya ni.. hmmm .. okay. Starting school ini program untuk pelajar either BSBI or pelajar Diploma yang baru masuk. Ni program untuk memberi pendedahan awal mengenai alam universiti dan juga untuk melahirkan rasa confident untuk berkomunikasi dengan orang lain..

Sepanjang aktiviti ni, walaupun mengantuk .. kami di bahagikan kepada 3 group which is setiap group diberikan tugasan untuk kami presentkan . Topik yang kami dapat iaitu Cara berkesan untuk belajar. It’s quite easy topic actually . Tidak susah mana pun, as long as you can explain it in ur own way. Pastikan suara tu naikkan sikit volume tu hha. Kalau tidak mana orang dengarkan. Entah-entah boleh tertidur mereka yang mendengar. Basically, this program kan just untuk buka fikiran kitaoranglah macam tu.

Sedikit gambar yang sempat saya ambik daripada awal acara sehingga akhir aktiviti. But don’t worry. Starting school just simple and not stressful at all but mengantuklah haha

btw, atas ni ada point yang saya pilih 

Gambar atas ni namanya Huda, ex matriks sama dengan saya. Datang Bintulu pun sama-sama juga.

Maka berakhirlah starting school selepas sketsa, penceramah tu bagi setiap orang perkataan dalam english and then kami di minta untuk buat poem, aku dapat Angry. Haha okay kot perkataan aku dapat ni. Ada kawan dapat frog, cat, sexy hahaha lawakk

Advertisements