Hari ni sepatutnya kita ni ada kelas Buku Hijau. Buku Hijau ni wajib bukan untuk kami yang dalam kampus Bintulu saja. Tapi Serdang pun buat juga program Buku Hijau ni. 

Tapi semalam dapat info dari En. Hakim, lecturer pengakap kitaorang  katanya hari ni kami akan join aktiviti gotong-royong post-disaster. Aku pun bingunglah juga apa benda post-disaster ni.. rupa-rupanya gotong-royong dengan pelajar Giat Mara and NGO. 

Weiii jam 7.30 pagi baru terbangun sebenarnya nasiblah sempat bersiap sebab jam 8.00 bas tunggu. 

Kami mulakan aktiviti di luar gate Kampus, ambik ranting kayu yang sudah dipotong and then masukkan dalam lori. Banyak semutlah pokok tu. Dua tiga ekor semut besar melekat di tangan sya sedapppnyaa haaha

Lepaih tu kami satu team ni, sekelaslah kami ni kan. Di bawa ke Pantai Tanjung Batu, okay ja pantai tu. Haha  sana kami kutip sampah di pesisiran pantai. 

Selepas siap, kitaorang ada majlis simple saja. Ucapan ja kot itu pun macam 10-15 minit sja. Haha

And then, ambik gambar ramai-ramai untuk kenangan, nanti masuk RTM lah ni haha. Mungkinlah sbb ada RTM tadi datang ambk gambar kitaorang ni . Selesai saja majlis, ambik makanan terus naik bas. Balik kampus lebih kurang jam 11.45 pagi  . 

Nice day! Dibawah ni gambar-gambar yang sempat diambil enjoy jalah

 Gambar bawah ni lucu, tengoklah Wan, Hadif and Kavin buat apa dibelakang 

Advertisements