Haaa 05/09/2016 adalah tarikh kuliah pertama untuk kos kitaorang which is Bacelor Sains Bioindustri, UPM kampus Bintulu, Sarawak. 

Hari pertama ni .. hmmm mesti kamurang buli agak sudahkan macam mana? Kelas start jam 8.00 am. Tapi kelas tu just untuk yang dapat Band 1-2 . So saya ingatkan tidak wajib datang kelas tu and then mesejlah dengan sorang kawan ni, cuba kamurang teka kono.. rupa-rupanya semua wajib datang sebab ada briefing untuk kelas English . Mau tidak mau kena datang juga kelas bukan main rushing lagi berjalan dari blok C ke Jabatan Sains Sosial. Buat pengetahuan korang semua yang sedang cari maklumat mengenai UPMKB ni .. ahhh sini tempatnya banyak pokok hijau malar saja. So bestlah kalau rasa panas pun tidaklah sepanas di bandar. 

Lepaih tu sampai class, nasib baik lecturer tidak marah weiii ya ampun masa tu terketar-ketar masuk kelas almaklumlah first week so itu ada first impression lecturer tu terhadap kita. But, that lecturer is a kind person because he still allowed us which is Aidil (kawan dari matriks Labuan) and Danish( ex Asasi UPM) untuk masuk kelas .

So kelas pertama lecturer tu biasalah kan kenalkan diri masing-masing. And then kita ni kena suruhlah berspeaking dengan topic yang dia bagi. Topic simple “my first experience reading book”. Giliran aku lantak sajalah. Aku tidak ingat pun bila first experience baca buku siap tanya buku apa .  Walaweiii haha manalah aku ingat semua tu. Yang pasti aku ni awal belajar baca buku, ahaha kamu percayakah ni? Hoho

After that, our class started again at 2.00 pm untuk class Statistic but Dr belum balik dari Ghana. So ada lecturer ganti. We just discuss about the definition of Statistic and it’s importance lah. Lepaih tu awal-awal dapat hadiah(assignment) haha

Tapi kitaorang habis awal. Class habis sepatutnya 4 pm tapi kan belum ada Dr lagi so balik jam 2 lebih macam tulah. So malamnya pula kelas Kenegaraan. I thought this subject quite boring rupanya TIDAK sebabnya lecturer yang ajar tu baik orangnya and senang bergaul dengan kami. So class start jam 7 sehingga 10 pm saya tidak tido pun dalam class hahaha . So far my first lecture here just fun and awesome. Entahlah hari esok macam mana. Eh pagi ni sebab i taip ni jam 1.47 am sudah pun . Hahaha so i cauu dulu. 

Advertisements